AFVALLEN en een beter figuur

Voor heel veel mensen met overgewicht is afvallen synoniem voor een beter figuur. Diëtisten, artsen, verkopers van afslankproducten, televisieprogramma’s, boekschrijvers, ze houden dit idee in stand en maken dit duidelijk met een heel simpele waarheid. Je valt af als je meer calorieën verbruikt dan je binnenkrijgt en je komt aan als je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt.

Nou, dat klopt. Maar afvallen alleen is niet genoeg om een goed figuur te krijgen. Iemand met een dikke hangkont die 20 kg afvalt heeft dan misschien een dunne hangkont, het is echter nog steeds een hangkont! Hoe vaak denk je niet bij iemand die flink is afgevallen, “hmmm, eigenlijk zag hij of zij er beter uit toen er nog wat meer kilo’s aanzaten.”

Beter figuur: goed voedingsbeleid én sporten

Afvallen EN een beter figuur krijg je namelijk door een gezond en goed voedingsbeleid te combineren met sporten en dan het liefst weerstandstraining omdat gewichttraining een van de weinige sporten is waarmee je het lichaam daadwerkelijk kan vormen of boetseren, zoals een kunstenaar een beeld creëert uit klei.

Door met gewichten je spiermassa te vergroten en dit met goede voeding te ondersteunen en vet te verliezen kun je je lichaam een volledig ander aanzien geven. Maar een dieet dat hiervoor geschikt is is niet hetzelfde als een dieet waarmee je simpelweg af valt. Want in dat laatste geval is een caloriearm dieet dus inderdaad voldoende. Dan is een Sonja Bakker dieet dus voldoende. Of een koolhydraatloos dieet zoals Atkins, of een holbewoners dieet, of welk modieus trendy dieet dan ook. Want wat al die diëten gemeen hebben is dat ze er voor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbruikt. Iemand die drie frikadellen per dag eet valt af. Omdat die 3 frikadellen 137 kcal per stuk leveren. Ook iemand die 3 frikadellen speciaal per dag eet valt meestal nog af. Maar om nou te zeggen dat het frikadellendieet een goed dieet is.

Iemand die serieus met gewichten gaat trainen om zijn lichaam te veranderen zal daarom een ander dieet moeten volgen. Een dieet met voldoende energie om stevig te kunnen trainen. Een dieet met voldoende eiwitten om spiergroei mogelijk te maken. Dat betekent ook meer eiwitten dan in een gemiddeld dieet dat door een diëtist of voedingsdeskundige van het ziekenhuis voorgeschreven zal worden. Een dieet met misschien wel 2,5 tot 3 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht!

“Het is niet goed te veel eiwitten te consumeren,” zullen sommige zogenaamde deskundigen dan misschien zeggen. Maar hoe een stukadoor die daarnaast sport dan aan zijn calorieën moet komen hoor je ze niet zeggen. Want als je die mensen aan de aanbevolen hoeveelheid eiwitten en vetten houdt, zouden ze wel heel veel koolhydraten moeten eten, en is dat dan wel goed?

Dat verklaart ook waarom voedingssupplementen niet zoals veel “deskundigen” zeggen altijd overbodig of zelfs ongezond zouden zijn. Iemand die relatief veel eiwitten nodig heeft, en die met name na het trainen een snelle toevoer van die eiwitten kan gebruiken, heeft baat bij een shake met whey eiwitten, al was het maar omdat dat nu eenmaal een hele gemakkelijke en snelle manier is om aan eiwitten te komen.

Ook met een goedkoop creatine supplement kun je niet verkeerd. Je wordt simpelweg wat sterker, wat is daar mis mee. Veel artsen zullen je zeggen dat wanneer je goed en gevarieerd eet, je geen vitamine supplement nodig heeft. Nou dan kan ik je wat vertellen, hij of zij heeft gelijk! Alleen, als iedereen goed en gevarieerd zou eten zouden er geen mensen met overgewicht zijn en hoefde er niet zoveel voorlichting over gezonde voeding te zijn, toch? En laten de mensen die een voedingssupplement gebruiken nou net de mensen zijn die wat meer aandacht besteden aan hun voeding, dus laat ze, iets te veel vitamine C lijkt me nog altijd beter dan iets te veel van die frikadellen waar we het net over hadden, niet dan?

Afvallen is dus niet hetzelfde als een goed figuur krijgen. Een goed figuur krijg je door met gewichten te trainen, cardio te doen en gezond en gevarieerd te eten, wel of niet met behulp van wat aanvulling (oftewel supplementen). Ons begeleidingstraject FlexChallenge is op deze aspecten gebaseerd. Wil je dus afvallen EN een beter figuur, schrijf je dan in of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze coaches.

GOEDE VOEDING + JUISTE TRAINING + BEGELEIDING = ECHT AFVALLEN

“Goede voeding en training zijn de basis voor een goed gebouwd en gezond lichaam.
Maar aangezien iedere lichaam anders reageert op voeding en training en diëten is ook zeker een goede begeleiding nodig om af te vallen.

Flex Challenge biedt deze componenten tegen een betaalbare prijs. Motivatie en discipline is het enige dat u nodig heeft voor succes.
Ga ervoor, ga de uitdaging aan, verander uw lichaam en kom in uw beste shape ooit ."

- Harry de Jonge en René Groenen -
Dé Flex Challenge coaches

Start met afvallen en schrijf in voor de Flex Challenge, zoals de mensen hieronder:

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Claudia. deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Antonio, deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Sabine, deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Kay, deelnemer Flex challenge

"Afvallen, vet verliezen, meer massa en een betere weerstand. Flex Challenge transformeert je lichaam"

Schrijf vandaag nog in en begin aan jouw Flex Challenge!

Overzicht Challenges