De tweede resultaatmeting Flex Challenge VIII 2018

Door: Harry de Jonge – Zaterdag 24 maart 2018 was het weer D-day voor de ruim 100 deelnemers aan de achtste editie van de Flex Challenge. Om half elf kwamen de mensen met wedstrijdaspiraties en om half een de grootste groep, de mensen zonder dat doel voor ogen. En met de doelstelling om met hun deelname aan de Flex Challenge af te vallen en in de beste shape van hun leven te komen.

Opvallend was dat er erg veel mensen aangaven deze maand getroffen te zijn geweest door de griep of soortgelijke misère, wat helaas niet goed was voor de resultaten van die mensen.

Steeds 1 tot 1,5% vet verliezen is het beste

De grootste groep verliest echter wat onopvallender steeds 1 tot 1,5% vet en uiteraard betekent dat ook voor hen uiteindelijk een volledige transformatie. Iedereen wil natuurlijk het liefste snel afvallen. Overal zie je reclame van diëten die dat ook beloven. Beter is het om dat geleidelijk aan te doen. Dan blijft je uiteindelijk ook gemakkelijker op gewicht.

Iedere kilo vet staat gelijk aan het verbranden van 7700 calorieën, en dat is best veel. Hiervoor moet je gemiddeld 10 uur op je hometrainer fietsen of 20 uur wandelen. En omdat je natuurlijk niet al je calorieën uit je vetreserve kunt halen kost dat in de werkelijkheid veel meer inspanning. 1 tot 1,5% vet per maand is daarom een bijzonder goed resultaat.

Het trainingsschema voor de nieuwe maand begint zeer rustig met een erg lage intensiteit. Het lichaam kan dan even rusten, kleine blessures kunnen herstellen en over twee weken kan iedereen weer volle bak, op naar de volgende meting in maart

 

 

Maar gelukkig waren de resultaten over het algemeen toch weer erg positief. Zo verloor bijvoorbeeld Danielle Koren voor de tweede maand op rij 3 kg en nadert haar vetpercentage de eerste barrière van 30%. Een Justin Schellekens verloor opnieuw 2,5% vet en behield al zijn spiermassa. Maar er waren ook mensen die puur spiermassa wonnen, zoals Martien Westermann, en daar was het hen ook om te doen.

 

Wat is jouw resultaat na twee maanden?

Graag horen we wat jouw resultaat en ervaring met de Flex Challnge tot nu toe is. Plaats je reactie onder dit bericht om het met ons te delen.

Plaats hieronder jouw resultaat: