135 kg afvallen? Pat Maakt Het Mogelijk

Door: Andrew Gutman (Bron: Muscle&Fitness november 2017)

Pasquale Brocco brak met een ongezonde levensstijl en verloor meer dan 135 kg spek om te laten zien dat als hij het kan iedereen het kan.

Pasquale Brocco houdt niet van smoezen. Ooit was hij pre-diabeet die 272 kg op de weegschaal aantikte, een dieptepunt waarop hij in de spiegel een reflectie zag die hem diep ongelukkig maakte. Hij besloot te veranderen en deed het ook door af te vallen. Zonder smoezen. Zonder klagen. En nu weegt hij 122 kg met een lichaamsvetpercentage van 10%, en weet hij 170.000 volgers op Instagram tot verandering te inspireren.

Maar voor hij een ware inspirationele kracht werd op social media, was Brocco een beveiliger bij verschillende bands en bedrijven. Geleidelijk aan verviel hij echter in de slechte levensgewoonten die het voortdurend toeren vaak met zich meebrengt.

‘Dan at ik onderweg vaak van alles en nog wat, veel fast food en dingen bij pompstations en restaurants als Waffle House’, zegt Brocco. ‘Het was ook vaak bij McDonalds. Dan nam ik 100 kipnuggets, friet, een dubbele cheesburger en een grote Hi-C limonade. Totale calorische waarde voor die ene maaltijd 6000 calorieën. Uiteindelijk werd hij bij een medische check up op de weegschaal gezet en bleek dat hij 272 kg woog, terwijl hij zelf dacht 180 kg te wegen. Daarnaast was zijn bloeddruk levensgevaarlijk hoog, was hij in het voorstadium van diabetes en dreef zijn lever in het vet. De artsen vertelden hem dat hij zich aan het doodvreten was.

‘Mijn eerste stap daarna was nog geen verandering’, herinnert Brocco zich. ‘Ik ging naar huis en had het zwaar. De enige manier om met die confrontatie om te gaan was eten.’ Maar twee weken later, toen Brocco onder de douche grote moeite had die enorme buik te wassen, besloot hij eens goed in de spiegel te kijken.

‘Mijn buik hing over mijn bovenbenen’, zegt Brocco. ‘Mijn borst hing bijna over mijn navel. Ik werd gewoon kotsmisselijk van mezelf. Toen nam ik direct een foto en zei tegen mezelf, ‘Ik wil die vent nooit meer zien.’

Direct daarna gooide Brocco alle junk en foute voeding uit zijn keukenkasten en begon 2 km te wandelen (en dat is een heel eind als meer dan 270 kg weegt) naar Walmart om gezonde voeding te kopen. Hij maakte 90 dagen lang een dagelijkse wandeling en viel 45 kg af. Maar ook al was hij al een halve mens afgevallen vond Brocco dat hij er nog hetzelfde uitzag.

Dus schoot hij het internet op om wetenschappelijke artikelen te lezen over afvallen en stootte daarbij op bodybuilding. Vanaf dat moment begon hij een plan te maken. Eerst moest hij voldoende gewicht zien kwijt te raken om op de sportschool in de machines te passen en op de loopband te kunnen staan – de meeste loopbanden konden maar een gewicht tot 135 kg aan. Dat deed hij door baantjes te gaan trekken in het zwembad en met basketballen. Tweede deel van het plan om af te vallen was: trainen met gewichten om vet weg te werken en spieren op te bouwen om zijn fysiek weer op te bouwen.

Geslaagde missie: afvallen geslaagd

Ondanks het losse vel, een gevolg van het immense gewichtsverlies, wist Brocco er toch een behoorlijk droge fysiek van te maken. Zijn schouders en bovenbenen hadden dwarsstrepen, zijn rug was wijd, zijn buikspieren en schuine buikspieren duidelijk zichtbaar. Hij gaf zichzelf ook een nieuwe bijnaam, ‘Possible Pat’, een bijnaam die duidelijk maakt dat ‘alles mogelijk is’. Begin juli draaide hij zelfs een fysiekwedstrijd, een gedurfde tentoontstelling van zijn grote fysieke verandering, en een waar niet veel mannen zich aan zouden wagen. Maar Brocco wist inmiddels dat alles draait om doorzetten.

‘Ik wil mensen laten zien dat je niet hoeft te stoppen met jezelf verbeteren’, aldus Brocco. ‘Je kan verder gaan. Die wedstrijd was voor mij de beste manier om mijn volgers te laten zien dat je alles kunt doen wat je wilt als je maar bereid bent om je er voor in te zetten.’

Brocco’s Schema: Rug en Triceps

OefeningSetsHerhalingen
Barbell Row 413
Wide-Grip Pulldown
Superset met
One-Arm DB Row
4

4
12

12
Underhand Pulldown 413
Seated Cable Row 410
Hammer Strength Row 410
Dumbbell Row 312
Deadlift610
DB Triceps Extensions 412
Triceps Pushdown 412
Dip412
Rope Pusdown
Superset met
Dumbbell Kickback
4

4
12

12
Skull Crusher 312
Diamond Pushup 410

In drie jaar tijd wist Brocco meer dan 135 kg overgewicht weg te werken.
Op een bepaald moment woog Brocco 272 kg.

Ondanks dat hij zich ongemakkelijk voelde over zijn losse vel, nam Brocco deel aan een fitnesswedstrijd om zijn volgers te inspireren.

“Mijn buik hing over mijn bovenbenen. Mijn borst hing bijna over mijn navel. Ik werd gewoon kotsmisselijk van mezelf. Toen nam ik direct een foto en zei tegen mezelf, ‘Ik wil die vent nooit meer zien.”

“Die wedstrijd was voor mij de beste manier om mijn volgers te laten zien dat iedereen kan afvallen en dat je alles kunt doen wat je wilt als je maar bereid bent om je er voor in te zetten.”

GOEDE VOEDING + JUISTE TRAINING + BEGELEIDING = ECHT AFVALLEN

“Goede voeding en training zijn de basis voor een goed gebouwd en gezond lichaam.
Maar aangezien iedere lichaam anders reageert op voeding en training en diëten is ook zeker een goede begeleiding nodig om af te vallen.

Flexchallenge biedt deze componenten tegen een betaalbare prijs. Motivatie en discipline is het enige dat u nodig heeft voor succes.
Ga ervoor, ga de uitdaging aan, verander uw lichaam en kom in uw beste shape ooit ."

- Harry de Jonge en René Groenen -
Dé Flexchallenge coaches

Start met afvallen en schrijf in voor de FlexChallenge, zoals de mensen hieronder:

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Claudia. deelnemer 2015

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Antonio, deelnemer 2015

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Sabine, deelnemer 2016

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Kay, deelnemer 2016

"Afvallen, vet verliezen en meer massa. Flexchallenge transformeert je lichaam"

Schrijf vandaag nog in en begin aan jouw Flexchallenge!

 

Overzicht Challenges