Strawberry-Vanilla protein Icecream

 

Benodigdheden:

– Vanille caseine eiwitpoeder of Pro 80% (een eiwit met 80g eiwit op 100g)

– Kant-en-klaar ijsblokjes uit supermarkt

– Vloeibare zoetstof

– ½ theelepeltje Johannes brood pitmeel

– ½ theelepeltje guargom

– Verse aarbeien

– scheutje water

– Nutri-bullet (blender)

 

De Nutribullet is een uitermate geschikt apparaat voor deze late night snack. Als vervanging van de magere kwark, welke vaak als laatste maaltijd voor het slapen wordt gegeten, voldoet deze eiwitrijke ijskoude snack om je gedurende de nacht te voorzien van de nodige aminozuren voor herstel. Voordeel van deze snack ten opzichte van de kwark is dat je wel de trage eiwitten binnenkrijgt maar niet de melksuikers die nog in de kwark zitten, dus op een kcal beperkt dieet waarbij je dus minder calorien wilt binnen krijgen, is dit een betere keuze.

Gebruik hiervoor een caseinaat of een mix van caseine en melkeiwitpoeder, om de afgifte van amino’s zo lang mogelijk te houden. Garneren met de walnoten uit je schema en je maakt ook nog eens gebruik van de vertragende werking van de gezonde vetten op de opname van voedingsstoffen.

Vul de blenderbeker van de nutribullet voor ¾ met ijsblokjes. Voeg het eiwitpoeder, de verse aarbeien de vloeibare zoetstof, de JBP en guargom toe. Schenk er een scheutje water bij omdat anders de messen niet goed rond kunnen draaien en de ijsblokjes fijn kunnen malen.

Crush dit alles gedurende 30-45 seconden tot een stevig ijsmengsel.

Schep ijsbolletjes in een kom, eventueel garneren met wat vers fruit en strooi er de walnoten overheen.

 

Smakelijk!