Veggie light pancakes

 

Benodigdheden:

– 1 heel ei en 3 ei-eiwitten

– ½ kopje oats

– Broccoli roosjes (diepvries)

– theelpeltje bakpoeder

– vloeibare zoetstof (naar eigen smaak)

 

Deze veggie pancakes zijn zeer geschikt om toe te passen in een (low carb) dieet, om ongemerkt minder calorieën tot je te nemen. Ze zijn ook geschikt om je kids ongemerkt toch hun portie groente binnen te laten krijgen.

Wanneer je met de Flex challenge meedoet, krijg je van ons een  lijst met daarop geschikte koolhydraatbronnen, eiwitbronnen en vetten. Vervang de helft van de hoeveelheid havermout op je schema door diepvriesgroenten. In dit geval heb ik de broccoli genomen. Waarom diepvries? Door de temperatuur zorgt dit voor een steviger beslag en bakt daardoor goed. Door de helft van de oats te vervangen door groenten, maak je van een high carb maaltijd een low carb maaltijd zonder dat je hierbij volume inlevert. Kortom, je eet voor je gevoel net zoveel als dat je normaal eet, maar je krijgt veel minder calorieën binnen. Je kunt de broccoli vervangen door zo’n beetje elke willekeurige groente die je lekker vindt.

Breek de hoeveelheid eieren die op je schema staat stuk in de blenderbeker. Voeg alle ingrediënten aan de beker toe en meng dit kort tot een glad beslag. Bakken in de pan op een laag vuur en draai pas om wanneer de bovenkant van de pancakes gestold is.

Garneer het geheel met vers fruit. Voor de siroop kun je een kleine hoeveelheid blauwe bessen verwarmen met wat water, beetje vloeibare zoetstof naar eigen smaak erbij. Verdik het geheel met een ½ theelepeltje guargom en voila…low carb siroop zonder toegevoegde suikers!

Smakelijk!