Vet Fit programma van SBS6 versus Flexchallenge deel 2

Door: Frank Zegers – Het programma Vet Fit wordt volgens de Telegraaf niet massaal bekeken. Toch zijn er zo’n 25.000 mensen die het programma via Facebook volgen en 11.500 via Instagram. Eerder schreven we al in onze Blog dat het een goed initiatief is van SBS6 om met het programma Vet Fit de aandacht te vestigen op het thema afvallen. Wel missen we een toelichting op de recepten en trainingen en lijkt het erop dat het meer gaat om het stimuleren van de deelnemers dan om het begeleiden.

 

Bij Vet Fit krijgt iedereen hetzelfde advies

Inmiddels hebben we bij Flexchallenge ook al wat vragen gekregen van mensen die zich hebben aangemeld voor het SBS6 Vet Fit programma. Vragen die betrekking hebben op hun individuele situatie. Bij vet Fit krijgt iedereen hetzelfde advies en als we eerlijk zijn is het ook wel een beetje commercieel opgezet. In de basis is het een goed concept en wordt er bijvoorbeeld ook aandacht geschonken aan de nadelen van crash diëten. Afvallen en een gezond lichaam krijg je alleen als je daar structureel mee bezig bent. Crashen is ongezond en ook niet vol te houden.

 

Bij de Flexchallenge krijg je advies op maat

En dat is nu net het verschil tussen Vet Fit en de Flex Challenge. Onze deelnemers vullen vooraf een lijst in die onze coaches inzicht geeft in hun voedingspatroon. Dan wordt het gewicht en vetpercentage vastgesteld en worden er foto’s gemaakt. Aan de hand van die gegevens en uiteraard het doel stelt de persoonlijke coach een voedingsschema op en ontvang je trainingsschema’s. Omdat niet iedereen dezelfde ervaring heeft met sporten en ook niet dezelfde tijd kan of wil investeren kies je zelf voor drie, vier of vijf dagen sporten per week. Iedere maand vul je nieuwe metingen in of breng je een persoonlijk bezoek aan je coach. Zo zien we of de aanpak die voor jou gekozen werd ook werkt.

 

Uiteindelijk is het doel dat je gezonder wordt, lekker in je vel zit en tevreden bent over hoe je eruit ziet, in de spiegel. Dat heeft niet altijd met gewicht te maken maar ook met je spiermassa, je verhoudingen en veel meer.

 

Laat de vloeibare margarine liever achterwege

Ieder lichaam reageert anders op (verandering van) voeding. Vet Fit geeft best leuke recepten, maar regelmatig komen daar producten in voor die eenvoudig vervangen kunnen worden door betere alternatieven. Bak bijvoorbeeld in Pam spray om per maaltijd toch al snel 100 calorieën te besparen. Of kies voor bakken in olijf- of kokosolie. Maar laat de vloeibare margarine liever achterwege. Eerlijk is eerlijk en als iedereen de algemene adviezen en tips van het SBS6 Vet Fit programma zou opvolgen zouden heel veel mensen aanzienlijk afvallen. Maar als je dan toch een gezonder levenspatroon wilt gaan volgen waarom dan niet meteen kiezen voor een programma dat op jou is afgestemd en dat ook jouw progressie blijft volgen. Eigenlijk zoals de BNN-ers begeleid worden bij Vet Fit. Blijkbaar zijn de algemene adviezen ook voor hen niet voldoende.

Wil je ook in shape komen? Neem dan eens contact op of schrijf je in voor de Flexchallenge, het meest succesvolle en betaalbare programma om af te vallen.

GOEDE VOEDING + JUISTE TRAINING + BEGELEIDING = ECHT AFVALLEN

“Goede voeding en training zijn de basis voor een goed gebouwd en gezond lichaam.
Maar aangezien iedere lichaam anders reageert op voeding en training en diëten is ook zeker een goede begeleiding nodig om af te vallen.

Flex Challenge biedt deze componenten tegen een betaalbare prijs. Motivatie en discipline is het enige dat u nodig heeft voor succes.
Ga ervoor, ga de uitdaging aan, verander uw lichaam en kom in uw beste shape ooit ."

- Harry de Jonge en René Groenen -
Dé Flex Challenge coaches

Start met afvallen en schrijf in voor de Flex Challenge, zoals de mensen hieronder:

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Claudia. deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Antonio, deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Sabine, deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Kay, deelnemer Flex challenge

"Afvallen, vet verliezen, meer massa en een betere weerstand. Flex Challenge transformeert je lichaam"

Schrijf vandaag nog in en begin aan jouw Flex Challenge!

Overzicht Challenges