Afvallen met Vet Fit of Flexchallenge, wat zijn de verschillen?

Door: Harry de Jonge – SBS6 brengt momenteel een serie programma’s over gezondheid en afvallen op de buis onder de titel Vet Fit, waaraan uiteraard weer bekende Nederlanders meedoen. Deze Nederlanders worden simpelweg gevolgd in hun streven gewicht te verliezen en dat doen ze door gezonder te eten en meer te bewegen. Iedereen kan ze volgen en kan zelf meedoen om af te vallen via Facebook. En op die Facebook pagina kun je dan recepten en oefeningen vinden.

Mensen stimuleren gezonder te eten en meer te bewegen is natuurlijk altijd goed maar SBS maakt het zich er zo wel erg gemakkelijk vanaf. Nergens wordt uitgelegd waarop de diëten gebaseerd zijn, waarom de ene BN’er dieet zus en de andere dieet zo volgt. Als je zelf ook wilt afvallen en besluit mee te doen wordt er niet gevraagd hoeveel je weegt, wat je doel is, wat je nu al doet, nee je kunt simpelweg kijken of er iets bij zit wat je wel wat lijkt. Deelname aan Vet Fit is overigens kosteloos en stimuleert mensen om gezonder te gaan leven. Wil je een meer persoonlijke aanpak dan wordt verwezen naar betaalde mogelijkheden van sponsoren van het Vet Fit programma.

Nogmaals, er is niets op tegen mensen gezonder te laten leven. En voor veel Nederlanders is afvallen ook geen overbodigheid. Maar Vet Fit van SBS6 is niet iets waarmee je echt vooruit kunt. Althans dat vinden wij.

 

Vet Fit versus De Flexchallenge

De Flex Challenge kun je dan ook niet vergelijken met programma’s zoals Vet Fit. Ten eerste is het belangrijkste doel bij de Flex Challenge niet simpelweg afvallen en gewicht kwijt te raken. Het doel is je lichaam in een zo goed mogelijke shape te krijgen. Dat betekent dus een lager vetpercentage, meer spiermassa en een betere bouw.

 

 

Daarvoor is ook gezonde voeding nodig, maar dan wel met de juiste verhoudingen, afgestemd op je huidige shape, je gewicht, je vetpercentage, je droge spiermassa, je doelen, je leeftijd en je huidige voedingspatroon. Een stukadoor die urenlang fysiek arbeid verricht maar te dik is, kun je niet simpelweg hetzelfde laten eten als Rene Froger, dat is toch wat te kort door de bocht.

Alleen letten op afvallen en afname van het gewicht betekent ook vaak dat er spiermassa wordt ingeleverd. Iemand met een dikke hangkont kan veel afvallen door veel minder te gaan eten en heel veel te gaan hardlopen. Maar die dikke hangkont wordt dan een dunnen hangkont, oftewel, nog steeds een hangkont!

 

Flexchallenge geeft wel advies op maat

De Flex Challenge pakt dat anders aan, je gaat anders eten, eiwitrijker vaak. Maar je gaat ook stevige oefeningen doen zoals squatten en andere oefeningen met gewichten, en elke maand wordt dat dieet weer aangepast, simpelweg omdat je lichaam zich snel aanpast en er zonder verandering dan niets meer gebeurt. Ook je trainingsschema verandert om die reden elke maand. Die te dikke hangkont wordt op die manier een stevige kont en zo verander je je hele lichaam stap voor stap.

We zullen Vet Fit blijven volgens op TV bij SBS6 op dinsdagavond en op Facebook en Instagram en wensen de bekende Nederlanders plus 13.000 onbekende Nederlanders veel succes met afvallen en gezonder worden. Van Vet naar Fit klinkt goed, van vet naar de beste shape van je leven klinkt beter, toch? Kijk gerust eens op onze website naar de Flexchallenge aanpak en de resultaten die echte deelnemers behaalden. Gewone doorsnee mensen, eigenlijk net als de 13.000 die op dit moment hun hoop hebben gevestigd op het Vet Fit programma.

 

GOEDE VOEDING + JUISTE TRAINING + BEGELEIDING = ECHT AFVALLEN

“Goede voeding en training zijn de basis voor een goed gebouwd en gezond lichaam.
Maar aangezien iedere lichaam anders reageert op voeding en training en diëten is ook zeker een goede begeleiding nodig om af te vallen.

Flex Challenge biedt deze componenten tegen een betaalbare prijs. Motivatie en discipline is het enige dat u nodig heeft voor succes.
Ga ervoor, ga de uitdaging aan, verander uw lichaam en kom in uw beste shape ooit ."

- Harry de Jonge en René Groenen -
Dé Flex Challenge coaches

Start met afvallen en schrijf in voor de Flex Challenge, zoals de mensen hieronder:

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Claudia. deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Antonio, deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Sabine, deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Kay, deelnemer Flex challenge

"Afvallen, vet verliezen en meer massa. Flex Challenge transformeert je lichaam"

Schrijf vandaag nog in en begin aan jouw Flex Challenge!

Overzicht Challenges