Flex Challenge: afvallen met een succesvol begeleidingsprogramma

1. Voedingsschema en advies om af te vallen

Gezond en blijvend afvallen kan alleen met een goed individueel voedingsschema. De Flexchallenge is dan ook gebaseerd op een juiste balans tussen calorie inname en beweging. veel deelnemers verbazen zich erover hoeveel ze mogen eten terwijl ze al snel afvallen en vt verliezen. De voedingsschema’s geven inzicht in een gezond eetpatroon voor de rest van je leven.

Ieder lichaam reageert anders op voeding en daar houden onze coaches ook rekening mee. Ben je vegetarisch dan passen we het voedingsschema daar op aan.

2. Trainen met gewichten voor spieren en kracht

Veel Flexchallenge deelnemers maken voor het eerst in hun leven kennis met krachttraining en training met gewichten. Naast vet verbranden door een aangepast dieet neemt de spiermassa tijdens de Flex Challenge toe. Vooral mannen zullen als nel flink wat massa ontwikkelen en worden zichtbaar gespierder.

Bij vrouwen ligt de nadruk vooral op schouders, buik, billen en benen, terwijl de mannen alle spiergroepen gaan ontwikkelen. Overigens moet er voor iedere gram spieren hard gewerkt worden en hoef je er niet voor te waken om plotseling te gespierd te worden. dat is een geleidelijk proces. Net als het verbranden van vet.

3. Cardio training voor afvallen van vet

Er zijn vele manieren van cardio training en je mag zelf bepalen hoe je dat gaat invullen. Het doel van de cardio training is heel eenvoudig gebaseerd op het verbranden van extra calorieën. Hierdoor kun je sturing geven aan een klein calorie tekort, waardoor je lichaam het opgeslagen vet langzaam gaat verbranden.

Hoe meer vet je (nog) moet verbranden hoe meer cardio er in je trainingsschema is opgenomen. Je coach houdt dit periodiek voor je in de gaten. Ga je in het begin te hard van stapel door extra cardio te doen, dan zul je later in het traject nóg vaker op je hometrainer te vinden zijn.

4. Metingen, begeleiding en coaching

Meten is weten en daarom willen we periodiek gegevens van je hebben, zoals gewicht en vetpercentage. Doe je de online Flexchallenge dan doe je de metingen zelf. Andere deelnemers komen eens per maand naar Veldhoven en worden door hun coach gemeten. Aan de hand van foto’s leg je de geleidelijke progressie vast.

Gewicht verliezen of afvallen betekent dat je vet aan het verbranden bent. Maar het zal ook zo zijn dat je spieren ontwikkeld en dat je waterhuishouding verandert. Daarom zien we metingen van vet een gewicht als richtlijn en ondergeschikt aan het beeld at je ziet in de spiegel. En dat is uiteindelijk ook waar het (vaak) om gaat.

5. Contact met andere deelnemers

Afgezien van het feit dat je alle arbeid zelf moet verrichten en dat je al je maaltijden waarschijnlijk zelf moet klaarmaken is het fijn om regelmatig contact te hebben met andere deelnemers aan de Flexchallenge. Op Facebook hebben we een besloten groep waar deelnemers en coaches elkaar op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. regelmatig staan er leuke en lekkere recepten en tips om nog effectiever te trainen. Maar ook kun je er vragen stellen als je iets wilt weten.

Door het ontstaan van een groepsgevoel is het veel gemakkelijker om in de beste shape van je leven te komen. Voor veel mensen betekent deelname aan de Flexchallenge veel veranderingen in hun eet- en leefpatroon. Veranderingen leiden tot weerstanden en samen sta je sterker om die te overwinnen.

 6. Gratis poseerlessen en wedstrijdvoorbereiding

Ieder jaar in december organiseren we het S.A.P. Weekend, het grootste krachtsport spektakel van de Benelux met onder andere de S.A.P. cup. Een wedstrijd die geschikt is voor beginners op het gebied van bikini, bodyfitness, men Physique en Bodybuilding (C en D klasse). Een derde van de mensen die deelnemen aan de Flexchallenge zal daar deelnemen. Ieder jaar weer slepen we veel prijzen in de wacht.

Deelnemen aan een wedstrijd betekent ook dat je moet leren poseren. Onze coaches geven daarom meerdere poseerlessen waar je als deelnemer aan de Flexchallenge kosteloos aan mag deelnemen. Naast de poseerlessen bestaat de wedstrijdvoorbereiding ook uit het aanpassen van je dieet, zoutinname, vochtregulering, depleten en laden. Alles wat nodig is om op het juiste moment in de beste shape van je leven te zijn.

Waarom afvallen met de Flexchallenge wel werkt?

De enige manier om blijvend af te vallen en vet te verliezen vereist het veranderen van bepaalde gewoontes op het gebied van voeding en beweging. Dat klikt simpel en dat is het ook. Alleen als je minder calorieën tot je neemt dan je per dag nodig hebt, zal je opgeslagen vet gaan verbranden. Iedere lichaam wil in evenwicht blijven (homeostase), ook als je te zwaar bent en te veel vet hebt opgeslagen.  De Flexchallenge coaches zorgen ervoor dat je geleidelijk aan afvalt en vet verliest. Als je drastische veranderingen ineens doorvoert, reageert je lichaam zowel fysiek als mentaal om de verstoorde balans te herstellen..

Andere diëten werken toch ook?

Ieder dieet zorgt voor een resultaat, als er maar een tekort aan calorieën ontstaat. Maar vaak zijn diëten gebaseerd op drastische veranderingen, op eentonige voeding of middelen die het metabolisme van je lichaam verstoren. De Flexchallenge zorgt voor een uitgebalanceerde en gezonde voeding. In ons voedingsschema komen alleen normale producten voor. In het begin is het lastig om geen suiker meer te gebruiken. Maar zodra je daar aan gewend bent zul je zien dat alles plotseling veel meer smaak krijgt.

Kies je voor een dieet met producten die je niet lekker vindt, dan weet je in ieder geval zeker dat je dit niet voor de rest van je leven blijft volgen. De Flexchallenge leert je om met gezonde voeding af te vallen en op gewicht te blijven. Dat is een voordeel voor jezelf, maar zeker ook voor je omgeving. Alhoewel die in het begin misschien nog wat sceptisch zal zijn.

FLEX CHALLENGE PAKKETTEN
MET BEGELEIDING VAN DE ENIGE ECHTE FLEX CHALLENGE COACHES

GOEDE VOEDING + JUISTE TRAINING + BEGELEIDING = ECHT AFVALLEN

“Goede voeding en training zijn de basis voor een goed gebouwd en gezond lichaam.
Maar aangezien iedere lichaam anders reageert op voeding en training en diëten is ook zeker een goede begeleiding nodig om af te vallen.

Flex Challenge biedt deze componenten tegen een betaalbare prijs. Motivatie en discipline is het enige dat u nodig heeft voor succes.
Ga ervoor, ga de uitdaging aan, verander uw lichaam en kom in uw beste shape ooit ."

- Harry de Jonge en René Groenen -
Dé Flex Challenge coaches

Start met afvallen en schrijf in voor de Flex Challenge, zoals de mensen hieronder:

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Claudia. deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Antonio, deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Sabine, deelnemer Flex challenge

afvallen met Flexchallenge voor fotoafvallen met Flexchallenge na foto

Kay, deelnemer Flex challenge

"Afvallen, vet verliezen, meer massa en een betere weerstand. Flex Challenge transformeert je lichaam"

Schrijf vandaag nog in en begin aan jouw Flex Challenge!

Overzicht Challenges